Blog

«La próxima»: Katerina Alavedra-Duchoslav (3-22.IX.2010)

La Sala Rusiñol empieza la temporada de su XXV aniversario. Con pintores y amigos viviremos un año lleno de emociones y recuerdos entrañables. Nos ilusiona especialmente estrenar esta singladura con Katerina katerina-alavedra-duchoslavAlavedra-Duchoslav («¿Nostalgia?»).

Este estreno no podía ser más oportuno: y es que Katerina -afincada con su familia en Sant Cugat del Vallès- participa del estilo de Miquel Cabanas Alibau, padre del director de la Sala Rusiñol. La obra de Katerina nos transporta a las raíces de nuestra Sala.

Lo percibimos en la «música de fondo»: los sentimientos y sensaciones que la pintora recoge y que transforma en una proyección pictórica muy personal (compárense los títulos de las obras de ambos pintores). Lo notamos también en el tipo de coloración de sus obras.

La inauguración será el VIERNES, 3 de septiembre (19:30 h.). A la vez que la artista, nos acompañará en la presentación el periodista-crítico Josep Mª Cadena. ¡Os esperamos!

* * *

La Sala Rusiñol comença la temporada del seu XXV aniversari. Amb pintors i amics viurem un any ple d’emocions i records entranyables. Ens il·lusiona especialment estrenar aquesta singladura amb la Katerina Alavedra-Duchoslav («Nostàlgia?»).

Aquesta estrena no podia ser més oportuna: i és que la Katerina -establerta amb la seva família a Sant Cugat del Vallès- participa de l’estil d’en Miquel Cabanas i Alibau, pare del director de la Sala Rusiñol. L’obra de la Katerina ens transporta a les arrels de la nostra Sala.

Ho percebem en la «música de fons»: els sentiments i les sensacions que la pintora recull i que transforma en una projecció pictòrica molt personal (compareu els títols de les obres d’ambdós pintors). Ho notem també en el tipus de coloració de les seves obres.

La inauguració serà el DIVENDRES, 3 de setembre (19:30 h.). Alhora que l’artista, ens acompanyarà en la presentació el periodista-crític d’art en Josep Mª Cadena. Us hi esperem!

* * *

The Rusiñol Gallery sets off this season to commemorate its 25th anniversary. With painters and friends we shall spend a complete year full of sentiment and dear memories. We are especially enthused to begin this journey with Katerina Alavedra-Duchoslav («Nostalgia?»).

It could not be a more appropriate debut: for Katerina -who resides in Sant Cugat del Vallès with her family- shares the character and style of Miquel Cabanas Alibau, father of the director of the Rusiñol Gallery. Katerina’s works transfer us to the roots of our Gallery.

We recognize it in the «background music»: the feeling and responsiveness the painter collects and transforms in a very personal pictorial projection (to contrast the titles of the works of both artists). We can also perceive it in the type of colouring of their works.

God willing, the inauguration will be next FRIDAY, September 3rd (19:30 h.). Along with the artist, the reporter and art critic Josep Mª Cadena will join us. We hope to see you there!

Did you like this? Share it!

0 comments on “«La próxima»: Katerina Alavedra-Duchoslav (3-22.IX.2010)

Leave Comment