BARCELONA, 1927 – 2020 Busom

Busom defensa la idea que la pintura oscil·la entre la representació de la realitat exterior i l’expressió del sentiment.

La seva obra passà pel constructivisme, el postcubisme i una certa abstracció.

BIOGRAFIA

A l’edat de 14 anys entrà a estudiar mecànica a l’Escola Industrial. Com que li calien estudis de dibuix lineal i artístic, anava, a hores, a l’Acadèmia Baixas. Allà va tenir el primer contacte amb la pintura. Durant una estada a Tarragona, mentre feia el servei militar, pintà aquarel·les d’indrets propers i alguns retrats. Ja a Barcelona, l’any 1947, exposà amb membres de l’Agrupació d’Aquarel·listes de Catalunya. L’any 1954 li atorgen l’Accésit al Premi Montcada de Pintura i la Menció Honorífica per a nous artistes al Palau de la Virreina. La seva obra passà pel constructivisme, el postcubisme i una certa abstracció fins que a l’any 1960, de nou, torna a la figuració com a element d’expressió d’emocions i formes de vida. Serà a París, a Le Club des 4 vents on presenta la seva nova pintura. A Barcelona no ho farà fins el 1963, any en què creà el grup Realidad Visual junt a en Rafael Duran, Roca-Sastre, Josep Serra Llimona i J. Pagans Monsalvatge, entre d’altres, tot defensant la idea que la pintura oscil·la entre la representació de la realitat exterior i l’expressió del sentiment. Al llarg de la seva llarga trajectòria ha exposat a les principals galeries del nostre país i té aconseguits prestigiosos premis com l’Ynglada Guillot de dibuix o el Rosa Vera de gravat.

Obres disponibles

 INTERIOR D’ESTUDI

Oli/tela 100×81 cm

PLATJA DES DEL PÒSIT

Oli/tela 65×81 cm

ANÈMONES

Oli/tela 46×38 cm

EL PRAT DEL LOBREGAT

Oli/tela 27×46 cm

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.