BARCELONA, 1909 – SANT CUGAT DEL VALLÈS, 1985 Cabanas Alibau

A través d’un bon domini del color, va pintar bàsicament paisatges de Sant Cugat, Catalunya i Osca.

La seva pintura va destacar per la recerca constant de la bellesa per manifestar tot allò que envolta l’home.

BIOGRAFIA

Estudià perspectiva i escenografia a l’Institut del Teatre, junt a Adrià Gual. Va aprendre l’ofici de pintor a l’Acadèmia Baixas de Barcelona. Durant la Guerra Civil, a l’any 1937, s’incorpora a la secció de topografia pels seus coneixements de dibuix. Finalitzada la guerra es trasllada a Madrid on coneix i estudia les obres clàssiques dels museus.

El 1943 li fou atorgat el Primer Premi de Catalunya a l’Exposició Nacional de Belles Arts celebrada a Madrid. Va conrear un estil figuratiu, de pinzellada àmplia, que transmet una gran vitalitat gestual. A través d’un bon domini del color, va pintar bàsicament paisatges de Sant Cugat, Catalunya i Osca. La seva pintura va destacar per la recerca constant de la bellesa per manifestar tot allò que envolta l’home. Cabanas Alibau també va ser escriptor. De la seva producció literària destaquen una obra teatral, La masia negra (1964), un recull de narracions, La finestra del meu estudi (Incoherències d’un pintor) (1978) i la novel·la Un venedor de llibres.

L’any 2002 s’inaugurà al costat del Reial Monestir de Sant Cugat del Vallès una escultura en record seu, obra de Pascal Plasencia.

Obres disponibles

 CLAVELLS DEL LLIBRE BLAU

Oli/tela 65×81 cm

OLIVERES A DEIÀ. MALLORCA

Oli/tela 73×92 cm

GLADIOLS I FIGUES NEGRES

Oli/tela 65×81 cm

PESCADOR. MAS-MEL. TARRAGONA

Oli/tela 41×33 cm

PLATJA MAS-MEL. TARRAGONA

Oli/tela 33×41 cm