OLOT, 1935-2006 Danés Jordi

Danésjordi sintetitza, però mai no s’imposa a la realitat formal que pinta.

Hàbil amb el dibuix, crea una atmosfera de neo-romanticisme.

BIOGRAFIA

Als dotze anys entrà a l’Escola de Belles Arts del seu poble de naixement on fou deixeble de Pere Gussinyé i Martí Casadevall. Aquesta formació es veié ampliada gràcies als nombrosos viatges que realitzà als principals museus d’Europa parant gran atenció als nous corrents que li obrien camins.

La seva primera exposició data de l’any 1953 de forma que han estat més de cinquanta els anys de dedicació a l’art, militant a primea línia de l’aquarel·la. Fundà el taller Santjordi per a innovar dins el món dels tallers de sants d’Olot les imatges religioses, a les quals donà un caire més estilitzat.

Durant els anys setanta, i fins els seus darrers dies, inicià una gran trajectòria expositiva tant al nostre país com a l’estranger. Li van estar concedits diversos premis, com el J. Civil a la Biennal d’Aquarel·la de Barcelona i la Medalla d’Or de l’Agrupació d’Aquarel·listes de Barcelona. De la seva extensa bibliografia podem destacar Olot, au de tardor, Els pintors de la Costa Brava avui o Enciclopèdia Vivent de la Pintura i l’Escultura Catalana.

Danésjordi sintetitza, però mai no s’imposa a la realitat formal que pinta. Les seves obres tenen el dring del que existeix per ell mateix. Construeix els quadres des d’una base esteticista. Hàbil amb el dibuix, crea una atmosfera de neo-romanticisme.

Obres disponibles

CADAQUÉS

Aquarel·la 33×48 cm

SAN MARCOS. VENÈCIA

Aquarel·la 65×50 cm

EMPORDÀ

Aquarel·la 25×25 cm

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.