CHIPIONA, 1984 Eduardo Query

El seu treball és una invitació a l’espectador a habitar un espai visualment i reflexionar sobre els diferents aspectes de la imatge, tant plàsticament com estèticament.

Les imatges creades a les seves obres, se senten reforçades per la utilització dels diferents materials, que aporten una poètica ajudada per les composicions realitzades amb els plànols de color, les textures i els recursos gràfics, creant així un misticisme que envolta cada obra.

BIOGRAFIA

Eduardo Gómez Query, (Chipiona, Cadis 1984). És Graduat en Belles Arts per la Universitat de Màlaga el 2014 i Tècnic Superior en Gravat i Tècniques d’Estampació per l’Escola d’Art de Càdis (2010).

Ha estat becat amb Beques de producció i residència artística com la Beca al Centre d’Art “La Rectoria” de Sant Pere de Vilamajor (2015), la dels Talleres Alafara a Salamanca (2014) i la de la Fundació Rodríguez-Acosta a Granada (2013).

La seva obra s’ha mostrat a diverses Fires d’Art contemporani destacant Art Madrid (2022), JustMad (Madrid,2021), Art Montpellier (2023), JustLX (Lisboa, Maig,2018), Art/Marbella (2018) i a diferents edicions de la Fira FLECHA celebrades a Madrid, Bilbao i Mallorca entre els anys 2017 i 2024.

A més, ha participat a multitud d’exposicions col·lectives al llarg del territori nacional en exposicions d’obres finalistes en certàmens, concursos i premis nacionals i internacionals de pintura i arts plàstiques.

Les seves darreres exposicions individuals han tingut lloc a la Galeria La Luz Mediterránea, (juny i Juliol, 2023, Múrcia), Sala d’Exposicions Manuel J. Belloso Leon, (El viso de l’Alcor, Sevilla. Desembre 2021). A l’Espai Convent de Santa Clara, (Moró de la Fra. Nov. 2021), a la Galeria Sete (juny, 2021, Coïmbra, Portugal), al campus de la UCA a Jerez de la Fra. (Cadis), al Castell de Chipiona, (Cadis, Març 2019) i a la Seu Serveis Centrals Caixa Rural de Granada (Maig, 2018), entre moltes altres, a diferents sales d’exposicions de Chipiona i la comunitat Autònoma d’Andalusia.

La seva obra ha estat guardonada en nombroses ocasions en concursos d’àmbit internacional i es troba representada en importants col·leccions com a la del CODAC de Gibraleó (2018), a la Universitat de Jaén (2016), a la Universitat de Granada (2016), a la Facultat de Belles Arts de Màlaga (2014), al Museu Ibercaja Camón Aznar (Saragossa,2013), a l’Inst. Andalús de la Joventut (2012) i a la Universitat Internacional d’Andalusia UNIA (2012), entre moltes altres importants institucions i col·leccions particulars internacionals.

EDUARDO QUERY

per Josep Manel Aznar, pintor

Eduardo Query és un d’aquells artistes que ofereixen un punt de vista una mica peculiar a l’hora d’escrutar en l’essència de l’art pictòric i el collage.

Aquesta visió tan personal, emprada a compondre i realitzar la seva obra, pren com a mètode de treball un estudiat i laboriós exercici mental de síntesi.

Des d’aquesta sempre correcta visió interior, l’artista ens mostra i acompanya al llarg d’una esquemàtica i acurada selecció dels elements que seran els que integraran el conjunt de la seva obra.

Bàsicament, es deixa seduir pel collage com a llenguatge apropiat per a oferir-nos un treball d’un alt concepte estètic, i se serveix de l’espai com a punt de trobada on l’harmonia, la subtilesa i la sensibilitat convergeixen en un equilibri perfecte.

La seva estudiada i acurada riquesa de textures, brillantors i opacitats, seleccionats cromatismes a les seves gammes de secundaris, terciaris, etc., conjuguen sàviament el mínim rigor necessari al costat d’una desbordant dolçor.

El treball de Query cal enquadrar-lo en un economizat minimalisme propi de les versions plasticistes més diàfanes. No obstant això, convida l’espectador a submergir-se en la seva obra a la recerca d’indicis, detalls, subtileses… qui sap!

Els plans més amplis, assossegats i carregats de presències -doncs exigeixen el protagonisme que tota taca, com a tal, mereix-, en combinació amb els plans més petits, en què el nervi per la vida sembla florir, acaba imposant l’empremta o segell personal de l’autor.

Aquest elaborat mètode compositiu, amb elements generosos per la seva ductilitat, es fa acompanyar de grafismes i notes de pintura humida. La seva esvelta, delicada i agraïda presència, la qual advertim immediatament, ens transporta cap a aquest altre món interior, potser ja oblidat, en què la innocència del gest ens parla d’un ingenuïsme fins i tot latent, adaptat, és clar, al pas del temps i les noves corrents artístiques.

El treball de Query és diàfan, sincer, fuig d’especulacions i postulats massa academicistes, la qual cosa permet que aparegui com un dels referents al capdavant de l’actual panorama pictòric-artístic en la modalitat de collage.

Amb la poesia plàstica de l’Eduard, la mirada de l’espectador queda totalment complaguda. Amb els seus treballs ens transporta a mons propers, amables, coneguts, no exempts d’un onirisme on regnen la puresa i un entusiasme contingut que ens és gairebé familiar.

La virtut del seu treball rau en l’essència! I encara que aquesta, en el complex procés d’elaboració, tendeixi a conduir-nos per senders tortuosos en què pugui el dubte fer acte de presència, no per això l’Eduardo destarà en el seu interès de destil·lar aquesta essència, donar-li la importància que mereix i oferir-nos, amb tot l’amor, la dedicació i la saviesa amb què Query, l’amic Eduardo, ho fa.

L’obra de l’Eduardo és per ser assumida plenament!!

Exposicions

EDUARDO QUERY

“ÉRASE UN LUGAR…”