KUTAISSI-GEÒRGIA, 1969 Irakli Chogovadze

Plasma a les seves obres la iconografia popular de les seves gents i del seu poble, representada bàsicament per figures estàtiques i resignades que viatgen a través del temps i l’espai en grans barcasses i emigren en caravanes a la recerca d’un món millor.

.

La procedència de l’artista ens dóna la clau del seu estil tan característic, on es barregen influències orientals (rostres que ens remeten a les icones bizantines) amb les occidentals.

BIOGRAFIA

Neix a Kutaissi (Geòrgia), l’1 de juliol de 1969. De molt petit s’inicia al món de la pintura de la mà de la seva família, en la que existeix, i ha existit, una llarga tradició de personatges vinculats al món de l’art. Als deu anys ingressa a l’escola d’art de Kutaissi.

Entre 1990 i 1995 estudia a l’acadèmia d’art de Tbilisi (Geòrgia) on, un cop finalitzats els estudis, exerceix com a professor de dibuix i pintura. El 1998 es trasllada a Espanya, fixant la seva residència a Barcelona.

Ha realitzat exposicions a reconegudes galeries d’art de Barcelona, Girona, València, París, Tbilisi, Kutaissi…

Irakli plasma a les seves obres la iconografia popular de les seves gents i del seu poble, representada bàsicament per figures estàtiques i resignades que viatgen a través del temps i l’espai en grans barcasses i emigren en caravanes a la recerca d’un món millor.

D’aquesta forma, la procedència de l’artista ens dóna la clau del seu estil tan característic, on es barregen influències orientals (rostres que ens remeten a les icones bizantines) amb les occidentals. Contemplar la seva obra és endinsar-se en un món oníric on trobem una sèrie d’animals (ocells, peixos, girafes…) i objectes (rodes de carro, gerros, embuts…) molt recurrents a les seves pintures, però sobretot, les mirades són una constant a la seva obra; mirades melangioses amb una gran força hipnotitzadora que ens fan submergir al seu món.

Obres disponibles

 ELS SOMNIADORS

Oli/tela 80×60 cm

L’ARBRE VERMELL

Oli/tela 73×130 cm

LA MUSA

Oli/tela 50×22 cm

ELS MÚSICS

Oli/tela 27,5×98 cm

Exposicions

IRAKLI CHOGOVADZE

“MUSES D’ORIENT”