ALPICAT -LLEIDA-, 1973 Maite Farreres

La seva tècnica és a primera vista desenfadada i espontània, amb un traç en tinta xinesa, enèrgic i directe sobre el paper,  que caracteritza la seva personal pinzellada.

La seva pràctica creativa ha evolucionat des del paisatge urbà, amb especial èmfasi en el disseny arquitectònic, a la generació d’ambients .

 

Maite Farreres és una artista multidisciplinària que combina la pintura amb la música i el món financer. Ha combinat els estudis d’Il·lustració Artística de Grau Superior a l’Escola d’Arts Pau Gargallo i l’Escola de Belles Arts de Lleida amb els estudis de Gestió i Administració Pública, Màster en Direcció Econòmica i Financera, Màster en Màrqueting Digital i Executive MBA.

Desenvolupa la seva obra mitjançant diverses tècniques com la tinta xinesa, l’aquarel·la i l’acrílic. També crea il·lustracions, urbansketch i dibuix.

La seva obra és la perfecta conjunció d’un talent innat, una formació acadèmica sòlida i una inspiració incessant, amb la inquietud d’experimentar noves fronteres en els seus treballs en els que se centra en l’aquarel·la amb tinta xinesa.

La seva tècnica, a primera vista desenfadada i espontània, és fruit d’una habilitat extraordinària amb el pinzell, ja que, en la majoria de les seves obres, li permet dibuixar l’esbós directament en tinta xinesa, sense preparació prèvia. És per això que les seves creacions són essencialment fresques. La seva inspiració ha evolucionat des del paisatge urbà, amb un èmfasi especial en el disseny arquitectònic, a la generació d’ambients on el protagonisme dels personatges es comparteix amb l’escenari quotidià de carrers, places o cafès; ambients que freqüenta en els viatges i que trasllada a les seves obres.

Ha exposat la seva obra a França, Luxemburg, Canadà, els EUA i Espanya en exposicions i fires d’art.

 

Exposicions

MAITE FARRERES

“TRAÇ I COLOR”