REUS, 1923 – BARCELONA, 2006 Morató Aragonés

La seva obra evoluciona cap a una progressiva geometrització que, amb el temps, deixà pas a un lirisme íntim de formes suaus.

Va saber sintetitzar, en una obra personal, sòlida i amb caràcter, alguns dels trets principals dels corrents de la pintura del segle XX.

BIOGRAFIA

S’inicià pictòricament a Cornudella de Montsant (Priorat) on entrà en contacte amb artistes com Ignasi Mallol i Joan Rebull. A l’edat de 17 anys guanyà la Medalla Fortuny, moment en què es traslladà a Barcelona on cursà estudis de Belles Arts. L’any 1950 realitza el seu primer viatge a París on se sentí influenciat per Cézanne i més tard, al 1954, va descobrir Bouffey i Chagall, moment en què entrà en el desenvolupament expressionista, de perfils marcats, trets accentuats i preferènica pels grisos, els blaus i les tonalitats fredes. Un any després, i arran d’una estada a Itàlia, començà a treballar la pintura d’estudi, alliberant-se del natural.

La seva obra evoluciona cap a una progressiva geometrització que, amb el temps, deixà pas a un lirisme íntim de formes suaus. Va saber sintetitzar, en una obra personal, sòlida i amb caràcter, alguns dels trets principals dels corrents de la pintura del segle XX. Soci Honorari del Fons Internacional de Pintura, rebé nombrosos premis i distincions entre els quals podem destacar la Medalla d’Or de la Ciutat de Reus, el de Soci de Mèrit del Reial Cercle Artístic de Barcelona o la Medalla de la Fundació Història i Art Roger de Belfort.

Obres disponibles

 CADAQUÉS

Oli/tela 38×46 cm