ALBALAT DELS SORELLS, 1946 Calabuig

Les seves, són obres dedicades al tema del paisatge realitzades mitjançant un llenguatge hereu de l’impressionisme.

El color i la llum de les seves obres s’ incorporen a un quefer descriptiu on el dibuix resta ocult donat el domini que atorga a la matèria.

BIOGRAFIA

Sent molt nen els seus pares es traslladen a viure a Camp de Mirra (Alacant), on finalment es situa el domicili familiar. Als deu anys, veient el pare el seu interès pel dibuix, li regala una caixa d’olis amb tot el material necessari per pintar, animant d’aquesta manera Francesc a continuar amb la seva afició.Durant dos anys continua amb els seus estudis, dibuixos i pintures i el 1958 es trasllada Alcoy, des d’on passarà a Cocentaina un mes més tard. Allà, resideix a casa del seu primer mestre Antonio Torregrosa, bon pintor i excel·lent persona, rebent un tracte familiar que el fa establir amb el mestre i la seva família, vincles de sincera amistat. Resideix allà durant tres anys, sota els consells i els ensenyaments del pintor.

A partir de llavors continua la seva tasca pictòrica centrada principalment a Alcoy, on coneix excel·lents pintors i amics, R. Fuster, V. Sánchez, J. Vila, J. Senabre i al ja mort A. Valero, entre els quals es crea un ambient favorable per al seu aprenentatge, i en el que no falten les visites als grans museus i a exposicions. Barcelona, Madrid i València seran algunes de les ciutats visitades amb certa freqüència. F. Calabuig recorda aquesta època com una època dura però al mateix temps bonica,L’any 1973 animat pel pintor R. Fuster, exposa la seva primera individual a València a l’Associació de la Premsa. A partir d’aquesta data ha presentat la seva obra a nombroses ciutats arribant a realitzar més de 60 exposicions individuals i nombroses mostres col·lectives.

Les seves, són obres dedicades al tema del paisatge realitzades mitjançant un llenguatge hereu de l’impressionisme que neix de la col·laboració que el color i la llum incorporen a un quefer descriptiu on el dibuix resta ocult donat el domini que atorga a la matèria, vehicle d’expressió que li permet fer un feliç trasllad dels models a l’altra realitat que és la pintura. Tenen les seves obres galeries i particulars de França, Alemanya, Anglaterra, els Estats Units, el Brasil i el Japó entre d’altres.

Obres disponibles

 ULL DE CANALS

Oli/tela 46×61 cm

PAGESOS I CARRO (BENASAU)

Oli/tela 33×41 cm

Exposicions

FRANCESC CALABUIG

“PAISATGES VISCUTS”