PARÍS, 1917 – SITGES, 1998 Carles Nadal

A la seva obra, postimpressionista, i clarament influenciada pels fauves, el color té tot el protagonisme.

La seva temàtica abasta els interiors, les escenes de platja i els paisatges urbans, rurals i naturals.

BIOGRAFIA

A l’edat de quatre anys la seva família es trasllada a Barcelona i, nen encara, contacta amb el dibuix, el color i l’estètica en el taller de decoració patern. Als tretze anys ingressa a Llotja i posteriorment a l’escola de Belles Arts Sant Jordi de Barcelona, on va obtenir beques d’aquest ajuntament així com del govern francès i l’Institut Carnegie d’EEUU. Entre tant, col·labora en la realització de murals a diverses esglésies de Catalunya junt al mestre Miquel Farré.

L’any 1942 i després de guanyar el Premi Fortuny i el Premi Masriera, presenta la seva primera exposició individual a Barcelona. L’any 1995 marxa a París i s’incorporà al grup d’artistes Presence de l’Homme. Més tard es traslladà a Brusel·les.

Entre les seves principals exposicions cal destacar les realitzades a Amberes, Brusel·les, Londres, Düsseldorf, Amsterdam i Zuric. Va ser membre de la Royal Academy of London. Obres seves figuren al Museu d’Art de Barcelona, al Museu Spa de Bèlgica i al Museu Reial de Brusel·les.

La seva obra té influències dels post-impressionistes francesos i del fauve Dufy. L’any 1997 realitzà a Barcelona una exposició commemorant els seus cinquanta anys dedicats a la pintura

Obres disponibles

 LICEU

Acrílic/tablex 67×58 cm