BARCELONA, 1928-2013 Clota Gras

mestre en les captacions de les aigües, escull els humits aiguamolls i les transparents llacunes després de la tempesta per pintar dies plujosos, el pas de l’aigua o la seva immobilitat, la constant presència de l’arbre, les hores crepusculars….

Si passegem per l’interior dels seus quadres rebrem una sensació plàcida i tranquil·la. Al endinsar-nos, percebrem una fiblada de noble melangia.

BIOGRAFIA

Albert Clota i Gras neix a Barcelona al 1928. Entre els anys 42 i 47 cursa estudis de dibuix i pintura a l’Escola d’Arts i Oficis de Barcelona, sota la tutoria del professor Manzanilla. També va acudir al taller de M. Margaix, professor de modelatge i buidat. Durant uns anys, i per completar la seva formació, assisteix a les classes particulars de V. Navarro i R. de Capmany.

Al 1946 inicia la seva activitat professional en el camp de la pintura decorativa, especialitzant-se en procediments murals sobre làmines de plata i tècniques a l’oli. Aquest mateix any, pren part, per primera vegada, a la V Exposició d’Artistes Graciencs de Barcelona, un esdeveniment on participarà nombroses vegades.

A partir dels anys cinquanta comença una llarga etapa de viatges i exposicions personals que alterna, de tant en tant, amb alguns certàmens col·lectius.

El seu gran mestratge en el dibuix fa que en les seves obres predomini la línia sobre el color, però això no l’impedeix recórrer a les diferents possibilitats cromàtiques, a la recerca d’ombres, de clarobscurs i matisos ambientals.

Clota, mestre en les captacions de les aigües, escull els humits aiguamolls i les transparents llacunes després de la tempesta per pintar dies plujosos, el pas de l’aigua o la seva immobilitat, la constant presència de l’arbre, les hores crepusculars…

Si passegem per l’interior dels seus quadres rebrem una sensació plàcida i tranquil·la. Al endinsar-nos, percebrem una fiblada de noble melangia.

L’obra d’Albert Clota, a part d’estar representada a col•leccions públiques i entitats privades, figura, també, a nombroses col·leccions de la península ( Barcelona, Madrid, Oviedo, Gijón, Vitòria…) i d’algunes ciutats estrangeres com Roma, Milà, Londres, Tokio i Miami.

Obres disponibles

LA CERDANYA

Oli/tablex 46×55 cm

NOTA

Dibuix/paper 32×22 cm

Exposicions

A. CLOTA GRAS

“TOTA UNA VIDA”