BARCELONA, 1928-2010 Josep Sala

Durant els seus últims anys la seva obra evoluciona cap a l’abstracció prenent el color protagonisme sobre el dibuix.

La seva pintura, quasi exclusivament dedicada al paisatge, es caracteritza per l’originalitat de l’enquadrament i un domini absolut del dibuix.

BIOGRAFIA

Cursà estudis tècnics a l’Escola Industrial i a la LLotja de Barcelona. Inicialment es dedicà al disseny publicitari on va obtenir nombrosos premis. Realitzà la seva primera exposició l’any 1950. A partir de 1975 es dedicà exclusivament a la pintura i a partir d’aquell moment exposà a les principals galeries del país. A nivell internacional, participà a nombroses exposicions a França, Japó, EEUU….

L’any 1993 participà a l’exposició itinerant organitzada pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. El 1997 formà part d’una exposició itinerant de la Pinacoteca Municipal Llegat Francesc Galí. L’any 2000 se li dedica una exposició itinerant en homenatge per Catalunya. A través de la seva pintura, Josep Sala va aconseguir una expressió nova que li va permetre arribar a una altra en la qual la realitat assolia la seva abstracció: no aquella que es manifesta mitjançant gratuïts jocs de taques, sinó la que dins l’informalisme pot organitzar i expressar realitats més enllà de la seva dicció formal. Va representar amb elegant dinamisme els paisatges menys coneguts de Tarragona i també va captar l’activitat de la pesca.

Obres disponibles

 AMETLLERS FLORITS

Oli/tela 100×100 cm

CARRER DE POBLE

Oli/tela 46×55 cm

VERMELLS I VERDS

Oli/tela 27×46 cm

CAMP AMB BLAUS

Oli/tela 33×41 cm

CASES DE POBLE

Oli/tela 22×27 cm

PAISATGE DEL TARRAGONÈS

Oli/tela 38×46 cm

Exposicions

JOSEP SALA

“80 ANYS DE CREATIVITAT” 22 ANIVERSARI