LA LLAGOSTERA, 1928 – BARCELONA, 2000 Sarquella

Marines, temes de mercats i circ són la temàtica que caracteritza la seva obra, de segell incofusible, on el moviment té un gran protagonisme.

Es mogué dins una tendència impressionista i pintà fonamentalment paisatges de la Costa Brava, mercats i temes de circ.

BIOGRAFIA

S’inicià en el món de l’art de la mà del pintor Vidal Palmada i freqüentà el Cercle Artístic de Sant Lluc de Barcelona. L’any 1958 realitzà la seva primera exposició individual, a Palamós. A partir d’aquella data ho feu a les principals ciutats del nostre país. També a França, Holanda, Santo Domingo…

Durant els anys 1973-1977 el diari El Correo Catalán de Barcelona li encarregà 34 obres sobre els castells de Catalunya per a il·lustrar les seves pàgines a color. En aquests anys també La Caixa de Pensions li reprodueix la seva obra en els seus almanacs.

Té obres al Patrimoni Artístic de la Diputació de Barcelona, a la col·lecció de pintura Port 2000 Barcelona, a la Pinacoteca Municipal Llegat Francesc Galí de Palamós i dos quadres més de temes nàutics a la Casa Reial Espanyola.

Obtingué nombrosos premis, mencions i medalles en diversos certàmens de pintura. Fou membre del Comitè d’Honor dels Salons du Val d’Or i Caballero de la Orden del Mérito Belga-Hispánico.

Obres disponibles

 VELES A PALAMÓS

Oli/tela 81×116 cm

MONESTIR DE SANT CUGAT

Oli/tela 38×46 cm

CLAUSTRE DEL MONESTIR. SANT CUGAT

Oli/tela 22×27 cm