Blog

Vernissatge d’en Mateo (25 setembre 2009)

0102-mateoEn Joaquim Mateo ha tornat a la Sala Rusiñol, després de la seva darrera exposició l’any 2006. Aquesta vegada ho fa amb la seva col·lecció titulada “Paisatges de l’interior”. Ens ha sorprès tot autodefinint-se com un [pintor] «primitiu actual, que intenta fer el que pot». Això té la seva història, però el que hi ha de cert és que en Mateo ha pogut… i molt!

02-mateo“Una imatge val més que mil paraules”: l’aparador de la Sala Rusiñol, decorat pel propi artista, és un reflex de la seva típica temàtica (“Paisatges de l’interior”). Al fons, destaca el quadre “Life family” (nº 34), un imponent oli-collage en tela, de 100×300 cms. Et recomanem veure’l en la nostra web a pantalla completa (clica aquí).
11-mateo És la tercera vegada que en Joaquim Mateo exposa a la Sala Rusiñol. L’Ignasi Cabanas, visiblement satisfet, el presentà com un “pintor d’èxit”: «Hi ha hagut gent que s’ha avançat a adquirir un quadre per tal que ningú se li passés pel davant. Aquí no hi ha crisi!».
04-mateo Sens dubte, hi hagué expectació abans, durant i després del vernissatge.
05-mateoEl quadre titulat “Lliris silvestres” (clica aquí) presidí, com a rere fons, la presentació-crítica d’en Josep Mª Cadena. «Sóc home del periodisme, sobretot, escrit: conec el que diuen els diaris. I percebo un moment agra, de preocupacions. Però he arribat aquí i he trobat un racó de pau (…), amb persones convençudes de què han d’assistir a una inauguració, amb persones que creuen en els “brots verds”: aquesta exposició d’en Mateo ens transmet tranquil·litat». .

06-mateo«Ell explica els interiors: no d’una casa, sinó els interiors d’algunes persones. Sempre hi ha una llum: és la llum que tots hem de portar i tenir present en cada moment. És el sentit i la realització personal que ha de tenir la nostra vida. Vegeu la llum en aquests senyors que interpreten el violoncel (clica aquí: “Reagir”). Això té mèrit: interpreta el que interpreten (…). M’alegra aquesta exposició, hi hagi o no hi hagi “brots verds”».
07-mateo«Fa alguns anys, vaig comprar en una fireta un llibre titulat “40.000 anys d’art modern”, sobre pintura rupestre. Sempre m’ha agradat. Els pintors primitius pintaven amagats, amb rituals, a la fosca i sols: jo també sóc primitiu. Faig com ells. Treballo en un estudi que té molta llum, però tanco les finestres: si treballo amb llum, aleshores, l’obra no té llum. I pinto sol: faig sortir d’allí la meva muller i les meves filles».
08-mateo«És difícil expressar-se amb imatges. Acostumo afegir textos, llum: utilitzo tècnica mixta, aprofitant tot allò que tinc a l’abast (…). I parlo de l’ésser humà: no surten homes, però apareixen els seus objectes personals. Aleshores, represento l’interior de les persones que viuen en aquell espai. D’aquí s’esdevé el títol: “Paisatges de l’interior”».
09-mateo El pintor Juan Tenorio, que fa dues temporades exposà amb molt d’èxit a la Sala Rusiñol (clica aquí: “Arquitectures”), no es volgué perdre la inauguració del seu amic Joaquim Mateo. Aquí el veiem, a la dreta de la imatge, bo i conversant amb un altre dels assistents.
MÁS FOTOS DE LA INAUGURACIÓN

10-mateo

111-mateo

12-mateo
13-mateo
14-mateo
15-mateo
16-mateo
17-mateo
18-mateo
19-mateo
20-mateo
21-mateo
22-mateo
23-mateo
24-mateo
25-mateo

Did you like this? Share it!

0 comments on “Vernissatge d’en Mateo (25 setembre 2009)

Leave Comment