Blog

Inauguració Tenorio (5 març 2020)

“Urbem viventium” (“Cap a la ciutat dels vivents”) anuncia amb encert l’obra amb què novament ens del·laïta en Juan Antonio TENORIO. Dins de la figuració, ell és un clàssic de la paisatgística urbana! Les urbs, les línies rectes dels edificis, la força dels colors i l’equilibrat ús del collage conflueixen harmònicament en aquesta magnífica obra. És la cinquena vegada que TENORIO exposa a la Sala Rusiñol.

 

 

 

En Josep Mª Cadena ja ens té acostumats a ensumar la vitalitat humana, les ànsies de progrés, la dimensió social… des dels quadres figuratius exposats a la Sala Rusiñol, siguin de natura, siguin urbans. Aquesta interpretació és poc menys que evident a la vista “Urbem viventium”: «La ciutat no pot ser com un rusc d’abelles sense abelles; l’activitat dels ciutadans dóna sentit a la ciutat». 

 

 

 

 

 

 

«Juan Antonio Tenorio és un artista global que viatja constantment i ens transmet les seves visions i reflexions mitjançant el domini del pinzell i la força del color. El seu interès són les ciutats, on la vida humana bull. De la mateixa manera que hi ha pintors fascinats per la Naturalesa, el nostre autor prefereix els immensos gratacels de ciment i acer i l’asfalt» (de la ressenya escrita per Josep Mª Cadena).

 

 

 

 

En Cadena ha fet broma amb el nom de l’artista: “Tenorio”. «És un nom de disbauxa, però ell treballa!». Algú del públic no ho acabava de veure clar i ha preguntat si Tenorio és el seu nom o un pseudònim: —«No, no, jo em dic Juan Antonio Tenorio i, a més, a Málaga en coneixen per Juan Tenorio».

 

 

 

 

L’artista s’ha mostrat particularment feliç per dos raons. D’una banda, exposar a la Sala Rusiñol —i ja van 20 anys— és com “jugar a casa”, ha dit ell. En segon lloc, aquest sentiment —diríem casolà— ha quedat reforçat per l’àmplia presència d’amics i familiars d’en Juan Antonio durant el vernissatge. «Avui us voldria retornar tot el temps durant el qual no m’heu vist perquè estava concentrat en el meu treball».

 

 

 

MÉS FOTOS DEL VERNISSATGE

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Did you like this? Share it!

12 comments on “Inauguració Tenorio (5 març 2020)

Bonne continuation pour ton blog que je continue à suivre réguliérement.

Obrigado por compartilhar. Margalit Giorgi Hauck

A good blog! I will bookmark a few of these.. Querida Pierson Iz

Dear Querida, thank you very much for your comment. We are glad it was of interest to you. Best regards, Sala Rusiñol.

Hallo, es ist immer toll, andere Menschen bei meiner Suche durch die ganze Welt zu sehen. Ich schätze die Zeit sehr, die es hätte brauchen müssen, um diesen großartigen Artikel zusammenzustellen. Prost Elene Winfred Lerner

Liebe Elene, vielen Dank für deinen Kommentar. Wir freuen uns, dass es für Sie von Interesse war. Mit freundlichen Grüßen, Sala Rusiñol.

Hallo. Dieser Artikel war äußerst interessant, insbesondere seit ich letzten Donnerstag nach Gedanken zu diesem Thema gesucht habe. Carlyn Corbett Oca

Sehr geehrte Carlyn, vielen Dank für Ihren Kommentar. Wir freuen uns, dass es für Sie von Interesse war. Mit freundlichen Grüßen, Sala Rusiñol.

La lecture de votre article a été très agréable.
Evangelina Lionel Lizabeth

Chère Evangelina, merci beaucoup pour votre commentaire. Nous sommes heureux que cela vous ait intéressé. Salutations distinguées, Sala Rusiñol.

Im thankful for the blog article. Thanks Again. Great. Fiona Maxim Eugenle

Dear Fiona, thank you very much for your comment. We are glad it was of interest to you. Best regards, Sala Rusiñol.

Leave Comment