Blog

“4 anotacions de… la Victòria”

Respostes ràpides del galerista, sense “cercar 3 potes al gat”

Tu? (nom, naixença i el que vulguis): Victòria Ballbé i Centeno. Vaig néixer a Barcelona, el 19 de juliol de 1958. Casada amb l’Ignasi Cabanas. Tenim 4 fills.

Una virtut teva a destacar?: La paciència.

Un punt feble teu a reconèixer?: La timidesa.

El teu plat preferit? (per a qui desitgi convidar-te): La paella.

Un record de la teva vida?: El casament de la meva filla Míriam.

Un lloc d’aquest món?: Roma.

Un llibre?: “Sonrisas de Bombay”, de Jaumen Sanllorente. M’impressiona que una persona jove, a qui no li manca res, ho deixà tot per a dedicar-se als altres, en concret als nens de l’Índia.

Un escriptor?: Scott Hahn, l’autor de “Roma, dulce hogar” i de alguns altres llibres moderns de teologia i espiritualitat.

Del “setè art”: una pel·lícula?: “Orgullo y Prejuicio”, dirigida per Joe Wright.

Una afició?: Caminar.

Un somni?: Anar a New York.

Què és l’art?: Sentiment, records, llum, color…

Per a Plató, la bellesa és la crida d’un altre món per a rescatar-nos de la caverna on vivim (què et sembla?): Som en un món que realment és una caverna, en la que uns es mengen els altres, en el que hom no sap veure que la veritable bellesa és en Déu.

T’has trobat amb la Bellesa (així, amb Majúscula)?: Sí, moltes vegades. I m’agradaria poder fruir d’aquesta Bellesa durant tota l’eternitat.

El teu mestre?: En Francesc Galí.

T’identifiques amb alguna escola de pintura?: El figuratiu.

Un pintor a qui admires?: Manel Capdevila.

El teu primer record del món de l’art?: Una exposició del meu sogre —en Miquel Cabanas— a una sala de la Caixa de Barcelona, aquí a Sant Cugat del Vallès.

La teva primera alegria en l’art?: El 13 de maig de 1986, quan vàrem inaugurar la Sala Rusiñol.

La teva primera exposició?: Aquesta del 13 de maig del ’86.

El teu estil?: Dins de la figuració, m’agraden tots els estils: tot allò que es pugui interpretar i que indueixi a la comunicació.

El teu color?: El blau.

El teu tema?: El paisatge.

Ens dius quelcom més? (el que vulguis del que vulguis): Estem celebrant els 25 anys de la Sala Rusiñol. Durant aquest temps, sense interrupció, hem fet 375 exposicions, en les que han participat uns 220 pintors.

Alguna altra pregunta? (que desitgis que et fem): Sí, com celebrarem aquests 25 anys?

Bé, doncs, com aneu a celebrar aquests 25 anys?: El nucli de la celebració es concreta en 3 exposicions extraordinàries:

• 13-31 de maig: Exposició “In memoriam” del pintor Ramon Calsina (traspassat el ’92): ell va ser un dels pintors que varen participar en la primera exposició (col·lectiva) de la Sala Rusiñol el 13 de maig de 1986. Serà com un reviure aquells agosarats moments en els que la Sala Rusiñol es llançava a aquesta aventura galerista. S’editarà el catàleg corresponent…

• 3-15 de juny: Exposició “25 pintors gaudint… l’eternitat”. Serà una exposició de quadres de 25 pintors que han exposat a la Sala Rusiñol i que ja han traspassat (firmes com Abelló, Capdevila, Capella, Nadal, Verdaguer, Miquel Cabanas…).

• 17 de juny i durant juliol: Exposició “50 dotzes”. Hi seran els pintors que han exposat a la Sala Rusiñol i són vius. Cada un d’ells, per a l’ocasió, pintarà una obra inèdita en “format 12”. D’aquestes dues darreres exposicions se’n farà també un important catàleg…

• Felicitats!!!

Did you like this? Share it!

0 comments on ““4 anotacions de… la Victòria”

Leave Comment