Blog

Vernissatge de Pilarín Bayés (3 maig 2013)

La Pilarín transmet vitalitat. És una dona molt positiva i aquesta força vital queda palesa a les seves obres. Avui tenim la gran sort de què ens acompanyi per a celebrar el nostre 27 aniversari i estem molt contents de l’acollida que la ciutat de Sant Cugat ha tingut cap a la seva persona. Grans i petits han omplert la Sala Rusiñol i han disfrutat d’un acte on l’art n’és protagonista.

L’Ignasi Cabanas, director de la Sala Rusiñol, ha iniciat el seu parlament destacant la importància d’aquest esdeveniment. Per una banda, la importància d’haver arribat als 27 anys d’activitat cultural a la ciutat i, per l’altra, el fet de poder-ho celebrar amb la Pilarín. Després d’introduir-nos el tema que unifica la mostra “El circ de la Pilarín a Sant Cugat”, ens fa cinc cèntims sobre el llibre que també es presenta aquest dia “Amb barret… o sense” i que recull la trajectòria professional i personal de l’artista. Aquest llibre, que ara està disponible a la Sala Rusiñol, és de recent edició i va ser presentat fa unes setmanes a l’auditori del CaixaFòrum on el periodista Albert Om va dirigir una tertúlia amb l’Honorable Sr. Ferran Mascarell, conseller de cultura, el Sr. Jaume Giró, director executiu de “la Caixa” i la mateixa Pilarín.

Seguidament, el periodista i crític d’art Josep M. Cadena dedica encertades paraules a l’obra de la Pilarín: “Els seus dibuixos inspiren alegria, harmonia. Té entusiasme per tot el que passa a la vida. S’enamora de tot el que veu, d’una papallona… i, sobretot, és una enamorada del circ”. També destaca la particularitat de les seves figures: “Les seves figures són ninots i quan els veiem tots sabem que són els ninots de la Pilarín. Els nostres gran dibuixants han dibuixat ninots i aquests són a la base de la pintura catalana”.

Arriba el torn de la Pilarín. Amb el seu particular to de veu i el seu somriure perpetu no deixa d’agrair les paraules d’en Josep M. Cadena de qui diu que quan, ja fa molts anys, el va conèixer, no gosava a adreçar-se a ell ja que tenia fama de ser molt crític, però també confessa que aviat va veure que era persona a qui li agradava ajudar als de l’ofici. Tampoc deixa d’agrair a la Sala Rusiñol aquesta iniciativa i es mostra en tot moment molt contenta d’haver portat aquesta col·lecció a Sant Cugat. Fins i tot, té temps de contestar les preguntes que espontàniament li fan els assistents.

La Il·lustríssima Sra. Mercè Conesa, alcaldessa de Sant Cugat, acompanyada pel Sr. Xavier Escura, regidor de cultura, i pel Sr. Raül Grangé,  regidor de  joventut, és l’encarregada de cloure l’acte. Destaca l’encert de la Sala Rusiñol per apropar l’obra de la Pilarín a la ciutat ja que Sant Cugat és  reconeguda per la UNICEF com a ciutat de la infància. “La vitalitat que veiem en els dibuixos de la Pilarín és la que també es respira a la nostra ciutat on destaca l’ampli espectre de jovent. Tenim una població molt jove i amb moltes famílies nombroses”.

MÉS FOTOS DEL VERNISSATGE

Did you like this? Share it!

0 comments on “Vernissatge de Pilarín Bayés (3 maig 2013)

Leave Comment