Blog

Vernissatge Fabio Hurtado (13 maig 2016)

1La Sala Rusiñol es posa de llarg per a celebrar el seu 30è aniversari. Posats a mirar enrere, Fabio Hurtado —vingut des de Madrid— ens ha transportat amb les seves espectaculars escenes dels anys ’20 i ’30 del segle passat. Res ha mancat: ens ha acompanyat la Regidora de Cultura de Sant Cugat, Sra. Carmela Fortuny; amics i socis de la Sala Rusiñol i… també els mítics Bonnie & Clyde .


«Trobo molt encertat que la Sala Rusiñol de Sant Cugat que dirigeixen Ignasi Cabanas i Victòria Ballbé celebri el seu trenta aniversari amb aquesta exposició de Fabio Hurtado, ja que tant els galeristes com el pintor comparteixen un respecte per les lliçons del passat que ha de servir per a viure un present del que ens puguem enorgullir i aspirar a un futur encara millor. Que així sigui!» (de la ressenya d’en Josep Mª Cadena).

 

 

2En Josep Mª Cadena es congratula pels 30 anys de la Sala Rusiñol: «Aquesta Sala fa “només” 30 anys que existeix, amb exposicions una rere l’altra, i avui ens porta als anys ’20: els anys de l’arcàdia feliç que podia ser Estats Units, abans del “new deal”, amb els mítics Bonnie & Clyde… En Fabio ha “reinventat” aquell món: tot i que la moda és molt canviant, sempre resta en la imaginació col·lectiva.

Com aconsegueix fer-ho amb tanta perfecció? Doncs en Fabio s’ha posat dins d’aquell món. Examina totes les circumstàncies —aquelles dones, aquells cotxes, aquells avions d’hèlices— i ens ho regala per a la vista i per als sentits». Per a reblar el clau, encara afegí: «Esperem que l’exposició tingui èxit i que sigui una mostra de què la Sala Rusiñol no només arriba als 30 anys, sinó que també pot fer una embranzida més!».

 

 

 

 

 

 

3En Fabio expressa el seu agraïment amb la Sala Rusiñol i amb els qui han col·laborat per tal de fer possible aquesta exposició. Juntament amb els 30 anys de la Sala, ha volgut destacar que enguany ell compleix 25 anys de pintor. «Voldria encoratjar la gent per tal de no fixar-se sols en la part estètica de la pintura, sinó provar de veure què hi ha al darrere. M’agrada que l’espectador hi participi tot interpretant la seva pròpia història per tal que l’obra tingui vida. Al món de l’art hi ha massa paraules i això foragita la màgia de l’art. Malgrat que les escenes corresponen als anys ’20, hi ha coses que són actuals, ja que es tracta de cicles que es tornen a reproduir».

 

4Han estat molt emotius els gestos i les paraules de la Regidora de Cultura. Ha volgut expressar dos motius de felicitació. Primer, perquè la nostra ciutat incrementa el seu talent amb un valor afegit artístic que, en aquest cas, ve de fora: «Fabio, és la teva primera exposició a Catalunya i, dins de Catalunya, has triat Sant Cugat del Vallès». I el segon motiu de felicitació: «Vull felicitar l’aniversari d’aquesta magnífica Sala: és un projecte més que consolidat; és un projecte del passat, del present i del futur. Ja són més de 400 artistes i més de 600 exposicions al llarg d’aquests 30 anys». La Regidora ha acabat la seva intervenció lliurant en nom de la ciutat una placa commemorativa d’aquesta efemèrides.

 

5La sorpresa surrealista —que sobrepassa tot l’imaginable— ens arriba a l’hora del sorteig de la nota d’art d’en Fabio. Un bon munt de targetes —la Sala era plena de gom a gom— entren en el sorteig. Vinga a remenar: primer en Fabio, després en Cadena. La Regidora de Cultura s’ho mira atentament. L’Emma, finalment, tria una de les targetes: justament la de la Momo Ballesteros, que allí estava disfressada de Bonnie. L’acompanya a recollir el premi en Ramon, vestit com en Clyde (no sabem si les pistoles que lluïen han tingut res a veure amb el resultat!). En tot cas, la nostra enhorabona pels Bonnie & Clyde! .


 

MÉS FOTOS DEL VERNISSATGE

6

 

7
8

 

9

 

10

 

11

 

 12

 

 13

 

 14

 

 15

 

Did you like this? Share it!

0 comments on “Vernissatge Fabio Hurtado (13 maig 2016)

Leave Comment