Blog

Vernissatge Miquel Cabanas (2 desembre 2016)

1Ignasi Cabanas, director de la Sala Rusiñol i fill de l’homenatjat Miquel Cabanas (1916-1995) en el Centenari del seu naixement, explica als assistents el perquè d’aquesta exposició que porta com a tema “El Sant Cugat de Miquel Cabanas”.

 

També els fa partíceps d’alguna que altra anècdota personal i familiar alhora que els llegeix unes paraules del seu pare que deixà escrites al llibre “Voliaina, dotze tries de poemes”.

 

 

2Seguidament, Josep M. Cadena ens va parlar de la figura del Miquel Cabanas pintor, però també de la seva vessant poètica que no queda exempta a les seves obres. Un conjunt de 27 obres seleccionades per Míriam Cabanas, néta de l’artista, i que ens proporcionen una visió del Sant Cugat de finals dels anys setanta fins el 1994, just un any abans del seu traspàs.

 

3Arribà el torn de l’historiador Domènec Miquel qui ens va fer una interessant dissertació dels canvis que ha patit el que aleshores era el poble de Sant Cugat fins la ciutat que és a l’actualitat. Amb les dades que ens va proporcionar va quedar clar l’espectacular increment de població així com l’evident transformació urbanística.

 

 

 

 

4Frederic Cabanas, també fill del pintor, llegí emocionat una carta adreçada al seu pare que ell conserva de fa un bon munt d’anys. La carta, escrita per un amic de l’artista, reflectia clarament la personalitat i el sentiment del pintor que era però també del poeta que portava dins.

 

 

 

 

5Per cloure l’acte, Jordi Franquesa, rapsode i amic personal, ens obsequià amb la lectura de dos poemes de Miquel Cabanas, recollits al llibre “Voliaina, dotze tries de poemes”, que emocionaren els presents i especialment els membres de la família de l’artista que ens acompanyaren aquest dia. 

MÉS FOTOS DEL VERNISSATGE

 

6

7

 

8

 

 

 

 

 

9

 

 

 

 

 

 

10

 

 

 

11

 

 

12

 

 

13jpg

 

14

 

 

 

15

 

 

Did you like this? Share it!

0 comments on “Vernissatge Miquel Cabanas (2 desembre 2016)

Leave Comment