Blog

Vernissatge Koyama (6 octubre 2017)

 

 

De la mà de Shigeyoshi KOYAMA (1940) ens endinsem en la nostra temporada 2017-18. Simbiosi peculiar entre aquest pintor japonès i el Cadaqués català. Tot arrenca des de la dècada dels ’70.

 

 

 

 

 

 

En efecte, l’any 1970, en Koyama arribà al marítim Cadaqués procedent de París. No fou un viatge especialment “programat”: hi arribà per casualitat tot fent auto-stop. L’artista se sentí captivat per aquest poblet. De fet, al cap de dos anys hi tornava. El mateix Dalí elogià els seus quadres. Des de fa anys, Koyama, amb la seva família, viu i pinta a Cadaqués…

 

 

 

«El Cadaqués que pinta Koyama és personal. El mateix passa amb les seves visions de Sicília i d’altres indrets. La figuració de Koyama representa llocs geogràfics, però sempre en funció d’estats vitals. Sap mirar i mai no pinta el que veu, sinó el que sent. Per això en els seus quadres hi ha sempre un sentit esquemàtic amarat d’emotiva ingenuïtat, que ens porta a estimar el concepte per sobre de les formes» (Josep Mª Cadena).

 

 

 

 

«Koyama segueix sent el que era en els seus orígens: un artista real i imaginari, oriental i occidental, figuratiu i abstracte, l’autor del que alguns crítics han denominat “estil Koyama”, que no deixa de ser una manera depurada i conseqüent de percebre el món» (Josep Mª Cadena).


 

 

El protocol de la inauguració d’avui ha estat distint de l’habitual. D’una banda el pintor està de viatge, lluny de Sant Cugat, i no ha pogut ser-hi present. D’altra banda, la Míriam Cabanas ha dirigit la presentació del vernissatge.

 

  

MÉS FOTOS DEL VERNISSATGE

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Did you like this? Share it!

0 comments on “Vernissatge Koyama (6 octubre 2017)

Leave Comment