Blog

Vernissatge d’en Josep Baqués (30 gener 2009)

07-baques  Amb el títol “Suggeriments màgics”, la inauguració d’en Josep Baqués (divendres, 30 de gener) aixecà una especial expectació. En la foto: el pintor, i, a les seves espatlles, veiem un quadre molt representatiu del seu estil: “Bodegó amb ceràmiques i fruits”.

 01-baques3   La sala 1 de la Sala Rusiñol. A la dreta, l’escala per la qual hom accedeix a les sales 2 i 3.
 03-baques2   Comencem a baixar per l’escala. A la vista, la sala 1 (planta superior) i la sala 2.
  04-baques  L’Ignasi Cabanas, director de la Sala Rusiñol, introdueix l’acte de la inauguració. Aquí el veiem en el moment de presentar l’artista. La seva darrera exposició en aquesta galeria fou fa deu anys.
   05-baques1 Josep Baqués tot escoltant la presentació de la seva obra que, com és habitual, la feu el periodista i crític d’art Josep Mª Cadena.
 06-baques La “primera línia” del públic que assistí a la inauguració.
    18-baques L’artista dedica un exemplar del seu llibre “Baqués… Lirisme màgic” (presentació de Daniel Giralt-Miracle, editat l’any 2004).
   08-baques L’Ignasi Cabanas anima els assistents a fer preguntes al pintor: l’ocasió és única.
   09-baques Baqués responent una interessant pregunta: -¿Vostè pinta els quadres d’una sola embranzida? La resposta fou que no, perquè el “punt 0” acostuma a ser un esbós plasmat sobre paper o cartró, i, després, pinta el quadre sobre la tela. Per tal d’il·lustrar-ho se serví, precisament, de la nota d’art que poc després fou sortejada entre els assistents.
   10-baques Acabats els parlaments i diàlegs, passem a la segona fase de la inauguració: els sorteigs. En primer lloc, se sorteja una nota d’art del darrer pintor que havia exposat: en Casas Anfruns. En aquest sorteig hi entren els socis de la Sala Rusiñol que havien visitat dita exposició.
  11-baques El Sr. Antoni Llopis fou el soci afortunat que obtingué el premi.
   12-baques El menut de la família Cabanas, Joan, sol ser el “moderardor” dels sorteigs. Ara comencen els preparatius per al segon sorteig: una nota d’art d’en Baqués a sortejar entre els assistents a la inauguració.
   13-baques El Sr. Jaume Castellví no podia creure el que succeí: li ha tocat a ell, però tot just uns instants abans li havia dit a una altra persona assistent, coneguda seva: -Si em toca a mi, te’l regalo. I hagué de complir la seva paraula.
   14-baques La Carme, la Victòria i en Joan.
 15-baques La Sra. Carme Torras (sòcia del Fons d’Art) i el seu marit.
  16-baques5      Josep Baqués y Adolfo Tannenbaum, tambié soci de la Sala Rusiñol.
 17-baques2  El “Bodegó vermell”, testimoni de la conversa entre la nostra Cecilia i una assistent a la inauguració.
 19-baques1 La Sra. Mª Angels Ferrer (sòcia del Fons d’Art) i la seva filla, amb Josep Baqués. Al fons: “Dama asseguda entre ocres i blaus”.

Did you like this? Share it!

0 comments on “Vernissatge d’en Josep Baqués (30 gener 2009)

Leave Comment