Blog

Vernissatge d’en Koyama (13 de març 2009)

01b-koyama Shigeyoshi Koyama davant l’aparador a l’entrada de la Sala Rusiñol, on s’exhibeixen alguns quadres molt característics d’aquest pintor: imatges de la seva població preferida, Cadaqués.

02-koyama2 Koyama davant l’impressionant “Es Poal”.
03-koyama2 Els Srs. Gallardo amb la Cecilia.
04-koyama1 L’Ignasi Cabanas, director de la Sala Rusiñol, amb el periodista-crític d’art, en Josep Mª Cadena, instants abans de començar la presentació de l’obra de Shigeyoshi Koyama.
04b-koyama3 El Sr. Josep Mª Cadena en plena tasca.
05-koyama1 El pintor, en adreçar-se a nosaltres, llegí unes paraules entranyables que havia redactat sobre la seva vida i trajectòria artística: “Tinc en la memòria el record d’haver passejat per la ciutat de Sant Cugat. Era el començament de l’estiu de l’any 1978, quan vivia a Barcelona. Vaig trobar aquí un aire rural que ara ja no existeix. Han passat ja trenta anys (…). La meva filla, que nasqué a Barcelona, vivia a Sant Cugat quan ella estudiava a la Universitat Autònoma. Aleshores jo acostumava a venir els caps de setmana a recollir-la. En l’any 2005, vaig fer la primera exposició a la Sala Rusiñol; avui és la segona”.
06-koyama1 Ningú perd detall de les paraules que Koyama ens digué amb tant de caliu.
07-koyama1 Cortesia oriental: Shigeyoshi Koyama acaba el seu parlament i agraeix els aplaudiments dels oïents tot fent una respectuosa reverència.
08-koyama1 Comença el torn de preguntes. S’està fent la primera.
09-koyama1 El pintor, absolutamente concentrat, en ple esforç per a respondre tot expressant-se en castellà: “Sóc autodidacta. Des de petit vaig voler ser pintor. Quan esdevingué una mica més gran, vaig somiar pintar a Europa. Fa trenta-nou anys que visc a Cadaqués. Ara sento que he acomplert el meu somni de la infància”.
10-koyama1 Com sempre, el sorteig de la nota d’art del pintor, que guanyarà algun dels assistents, és un procés minuciós que implica tots.
11-koyama1 El Sr. Francisco Santana fou qui s’endugué el premi del sorteig.
12-koyama1 Yosiko, esposa de Shigeyoshi, amb uns amics.
13-koyama1 L’Ignasi Cabanas i els Srs. Puiggrós.
15-koyama1 Al final, com és costum, la foto de família.

Did you like this? Share it!

0 comments on “Vernissatge d’en Koyama (13 de març 2009)

Leave Comment