Blog

Vernissatge de Tomasa Martín (6 d’abril 2009)

tm-012Tomasa Martín inaugurà el 6 d’abril la seva exposició titulada “Comunicació”. La seva obra expressa la bellesa de coses tan quotidianes com llibres apilats. En aquesta imatge veiem la Tomasa a l’entrada de la Sala Rusiñol, decorada segons el seu estil. El que destaca més és la capacitat d’aquesta artista per a crear una màgia incerta, que es troba a meitat de camí entre el simbolisme i el realisme.

tm-02El director de la Sala Rusiñol, l’Ignasi Cabanas, presenta amb particular satisfacció Tomasa Martín: era la primera vegada que exposava en la nostra galeria.

 

tm-03

Com és habitual, el Sr. Josep Mª Cadena, periodista i crític d’art, “explicà” l’obra exposada per Tomasa Martín. La seva pintura incorpora un accent poètic, reeixit a través d’un equilibri compositiu i de l’ús intel·ligent del color. Impressiona també la incidència de la llum, associada a la minuciositat i perfecció del dibuix.

tm-04La pintora escolta les paraules d’en Josep Mª Cadena. Al fons, la impressionant “Paperera”.

 

tm-05Ara és el torn de l’artista. Al fons, el magnífic “Prestatge amb llibres”.

tm-06Marisol, amiga de l’artista “desde gairebé sempre”, sortí a l’estrada i, amb evident entusiasme, contà detalls dels inicis de la Tomasa com a pintora.

tm-07La part final de la inauguració es reserva per al sorteig d’una nota d’art de l’artista que inaugura. Participen els assistents a l’acte de la inauguració. En la imatge, el moment de llegir el nom del guanyador. A la Sala Rusiuñol sovintegen les “sorpreses”…

tm-08

Hi ha persones amb un particular perfil afortunat: efectivament, el guanyador del sorteig fou el Sr. Josep Daniel. Però… era la tercera vegada que, en els darrers mesos, repetia “sort”, i volgué renunciar al premi, tot demanant que es repetís el sorteig. En la foto veiem com es procedeix a escollir la targeta del nou guanyador.

tm-09Finalmente, fou Ana Castro qui s’emportà el premi. Rere d’ella veiem en Josep Daniel. 

tm-10La foto de familía: Tomasa Martín amb l’equip de la Sala Rusiñol.

Did you like this? Share it!

0 comments on “Vernissatge de Tomasa Martín (6 d’abril 2009)

Leave Comment