Blog

Vernissatge d’en Raffello Ossola (15 de maig 2009)

0103-ossolaLa Sala Rusiñol celebra el seu XXIII Aniversari amb l’exposició extraordinària d’en Raffaelo Ossola (Locarno, Suïssa), titulada “Immagini immaginate”. És una obra imponent: per la dimensió dels quadres, per la força del color, per la viva lluminositat de la pintura. Imponent també pel que expressa en “imatges imaginades”. Imatges concretes, preses de la naturalesa (aigua i, sobretot, arbres) unida a l’espai superior (el cosmos, el cel), creativament enllaçats en suggestius horitzons, que, tal com ens els representa, solament poden existir en la nostra imaginació i en la tela. Dit en tres paraules, es tracta “d’una veritable navegació interestel·lar” (Josep Mª Cadena).

02-ossola1L’Ignasi Cabanas, director de la Sala Rusiñol, presenta Raffael Ossola i li fa la benvinguda. És la primera vegada que Ossola exposa arreu de l’Estat espanyol. En aquesta excepcional inauguració, a més, ens acompanyà el Cònsol de Suïssa a Barcelona, el Sr. Hans-Rudolf Bolli, i el Regidor de Cultura de l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès, el Sr. Xavier Escura. En la foto els veiem amb l’artista i amb l’equip de la Sala Rusiñol.
03-ossola1 El Sr. Josep Mª Cadena, periodista i crític d’art, valora la pintura de Raffael Ossola. Heus aquí un dels seus comentaris: “En la pintura d’en Raffello Ossola batega la gran pregunta sobre l’eternitat a la que aspira l’ésser humà. D’una forma o altra, entre nosaltres hi és la voluntat d’arribar al més enllà que simbolitzem en la línia de l’horitzó o en l’aurora”.
04-ossola1 L’artista ens adreça unes paraules: “Sempre m’ha agradat aïllar-me per tal de reflexionar sobre la vida, y sovint he preferit fer-ho en ambients molt particulars, en contacte amb la naturalesa i amb els elements. És una manera de créixer que ha esdevingut part integrant de la meva vida (…). Amb la meva pintura he desitjat representar aquests moments deslligats del temps, de l’espai i dels límits imposats per la vida quotidiana. He cercat la manera de dir que no sempre és allò que apareix i, sobretot, he intentat recordar que els somnis poder ser realitat en la mesura en què hom creu en ells”.
05-ossola1Una tradició de les inauguracions a la Sala Rusiñol: entre els assistents a l’acte, se sorteja una nota d’art del pintor que exposa. Aquí veiem Raffaello Ossola lliurant al guanyador  una elaboradíssima “nota d’art”: tan elaborada que, per a ser justos, hauríem de jutjar-la com una altra autèntica “obra d’art”.
MÉS FOTOS DEL VERNISSATGE

08-ossola2

07-ossola

10-ossola
12-ossoa
11-ossola
13-ossola
14-ossola
15-ossola
16-ossola
17-ossola
18-ossola
19-ossola
20-ossola
09-ossola
22-ossola

06-ossola3

21-ossola

Did you like this? Share it!

0 comments on “Vernissatge d’en Raffello Ossola (15 de maig 2009)

Leave Comment