Blog

Vernissatge de la Dolors Curell (19 de juny 2009)

012-curellEl divendres 19 de juny, la Sala Rusiñol ha coronat la seva temporada 2008-09 amb l’exposició de Dolors Curell, titulada “Nord-Sud”. L’artista ens presenta una pintura d’àmplia panoràmica, tot reeixint que la bellesa d’un instant es perpetuï. “El vigia vigila, però l’artista desitja anar més enllà del que contempla. I això és el que fa la Dolors Curell: amb la seva aguda sensibilitat de pintora, s’obre al paisatge, tant en les seves visions marítimes com en els camps de terra endins, tant en el blau del cel com en el blau de l’aigua” (Josep Mª Cadena).

02-curellJosep Mª Cadena: “Quan he baixat del tren i venia cap aquí, he vist que a Sant Cugat hi ha molta gent. Suposo que avui és un dia especial: final de curs, la calor que fa, etc. Els carrers són plens de gent contenta. Jo anava pensant: ‘Arribaré a la Sala Rusiñol i trobaré un lloc de silenci…’. Doncs, res de tot això: me he sentit, és o menys, com en el carrer. Noto especialment en aquesta inauguració un ambient de cordialitat oberta, sincera”.
03-curell Part dels assistents. Dolors Curell pogué més que el final de curs y que la calor: aquí he érem tots, pràcticament no restava espai.
04-curell Josep Mª Cadena entra en detalls: “La pintura de la Dolors és d’ampli espectre i d’àmplia panoràmica”. S’obre a tots. Ella presenta paisatges: però no són una representació del que hi ha, sinó del que ella sent (…). Transmet l’equilibri al qual tots ho volem arribar com a persones. Per exemple: aquestes vistes de Barcelona que tenim des del mar, quan arribem en vaixell o en avió. La Dolors transmet una determinada tranquil·litat dins de l’angoixa que produeix el volar (no diguem ja si arribem a la famosa T1, la nova terminal de l’aeroport)”.
05-curellParla la pintora. Fou un “parlar” entre cometes: “Els pintors pintem -començà dient- perquè no sabem escriure o parlar”. Les preguntes d’alguns assistents aconseguiren arrencar-li algunes altres explicacions: “Sempre són paisatges que jo he viscut. Els quadres són una impressió, un recordatori del que jo he vist”. Ens revelà que en la seva trajectòria començà per l’abstracte i, després d’un període sense pintar, ja que estava dedicada a l’ensenyament, evolucionà envers la figuració.
MÉS  FOTOS  DEL  VERNISSATGE

06-curell

07-curell

08-curell
09-curell
10-curell
11-curell
12-curell
13-curell
14-curell
15-curell

Did you like this? Share it!

0 comments on “Vernissatge de la Dolors Curell (19 de juny 2009)

Leave Comment