Blog

Vernissatge de Kàtia Alavedra-Duchoslav (3 set. 2010)

katya-01b1

“Nostàlgia?” reflecteix el sentir de la Katerina Alavedra-Duchoslav: uns sentiments que ella plasma amb finesa magistral en la seva pintura. A la Sala Rusiñol ens vàrem trobar amics i admiradors d’aquesta artista: vàrem conèixer més de prop la seva vida -amb els seus episodis dramàtics, des de la llunyana Txecoslovàquia del ’68- i entenguérem la seva obra: un passat que no s’esborra, un present ple d’esperances i d’equilibri…

katya-02El director de la Sala Rusiñol, l’Ignasi Cabanas, ens saludà tot recordant que per a la nostra Sala començava una “temporada diferent”: la dels 25 anys. Va fer la presentació de la Katerina -Kàtia per als amics- que exposava amb nosaltres per tercera vegada. En resum: «Una pintora que amb el seu estil propi, cada cop se fiança més».
katya-031 En Pep Blanes, artista sancugatenc, gran dibuixant, bon amic i coneixedor de la Kàtia (des de fa 30 anys). Blanes centrà la seva intervenció en la persona de l’artista. «Qui és la Kàtia? És la protagonista del guió d’una “pel·lícula” feta persona». El guió és extraordinari: des de l’escenografia incomparable de la convulsada Praga dels ’60, passant per la fugida a Suïssa on despertà la seva inclinació per l’art, fins arribar a Sant Cugat del Vallès. Aquí és on s’ha consolidat el seu equilibri, com una mena de “triangle”: el seu marit -en Manel-, els seus fills i l’art…
katya-04 «En Pep Blanes m’ho ha posat difícil!». En Josep Mª Cadena reprengué la imatge del “triangle” per a portar-la més enllà: la Katerina estima la bellesa, una bellesa feta d’harmonia, com la del triangle. Però un triangle “equilàter”, en el que els tres punts angulars són iguals perquè ha conjuminat els seus tres amors. Aquest triangle mou la persona i es reflecteix en la seva pintura». «Nostàlgia? Crec que sí, i que és útil: significa el desig de retorn. No és la nostàlgia del passat aturat, sinó la nostàlgia que avança (en les persones, en els edificis…)».
katya-051 Katerina Alavedra-Duchoslav tingué unes paraules d’agraïment envers els seus amics i els qui l’acompanyàvem en el vernissatge: «Em trobo molt bé amb la vostra presència». La pintora va dedicar l’exposició a la seva mare, recentment traspassada. «En aquests moments sento la companyonia dels meus amics i familiars de Txèquia». 
katya-061L’Ignasi Cabanas, en la cloenda del vernissatge, ens anuncià que per al proper 16 de setembre, a les 11:00 h., està programada a la Sala Rusiñol una visita de l’exposició, guiada per la pròpia autora, la Katerina.
MÁS FOTOS DE LA INAUGURACIÓN

katya-07

katya-08
katya-09
katya-101
katya-11
katya-12
katya-13
katya-14
katya-15

Did you like this? Share it!

0 comments on “Vernissatge de Kàtia Alavedra-Duchoslav (3 set. 2010)

Leave Comment