Blog

Inauguració Jordi Isern (30 octubre 2018)

“Quan t’atures” és un títol que reflecteix molt bé la mentalitat d’en Jordi Isern: «Intento transmetre pau, tranquil·litat en mig d’un temps que transcorre molt ràpidament. Amb aquesta obra vull convidar a aturar-nos i reflexionar, i viure la passió per la natura, que és la nostra mare i que cal respectar».

 

 

L’Ignasi Cabanas presenta al qui ja és ben conegut d’aquesta casa. És la cinquena exposició d’Isern a la Sala Rusiñol. L’Ignasi remarca que aquesta pintura no passa mai de moda: és “a-temporal”. És una obra coneguda d’un artista reconegut no només arreu del país, sinó molt més enllà. Ara mateix en Jordi Isern està totalment abocat al Japó, de manera que és per a nosaltres un honor que s’hagi sojornat per unes setmanes a Sant Cugat del Vallès.

 

 

«Com podem comprovar en els seus quadres, l’autor és fidel als indrets que coneix i estima, dels que sap extreure emocions estètiques que arriben a tothom, com ho demostra que acabi just d’arribar d’una exposició feta a la ciutat nipona de Tòquio» (Josep Mª Cadena).

 

 

 

Heus ací la genial descripció d’en Josep Mª Cadena: «Esclat primaveral després de les pluges tardorenques i les neus hivernals, roselles que puntegen de vermell els camps de blat que esperen la sega, arbustos que des de dalt de penya-segats contemplen el mar als seus peus, pobles i masies que conviuen amb les muntanyes, els boscos i els prats que els envolten…». Així és la pintura d’en Jordi Isern!

 

 

 

Jordi Isern té unes paraules d’agraïment i reconeixement envers la Sala Rusiñoli els seus gestors, dels quals destaca llur rigorosa fidelitat a la línia de la pintura figurativa. L’autor mateix s’avança a respondre una pregunta que sap que la gent li fa habitualment: Quant tardes en fer un quadre? —«Jo acostumo a respondre que 27 anys… Si ara puc completar una pintura amb més o menys temps —depèn del quadre, del dia, del moment— és perquè abans hi han hagut 27 anys de treball».

 

 

 

MÉS FOTOS DEL VERNISSATGE

 

 

Did you like this? Share it!

0 comments on “Inauguració Jordi Isern (30 octubre 2018)

Leave Comment