Blog

Inauguració Pilarín Bayés (20 desembre 2018)

Avui es nota que tenim una visita molt especial: Pilarín Bayés. De fet, podríem dir que el primer acte de la inauguració ha tingut lloc a la mateixa entrada de la Sala Rusiñol: l’artista —assetjada per una bona colla de joves i no tan joves— ha dedicat una estona a signar exemplars del seu llibre “La meva vida”.

 

 

La segona sorpresa de la inauguració, ja que ha estat la pròpia alcaldessa de Sant Cugat del Vallès, la Carmela Fortuny, qui ha introduït els parlaments: després d’agrair el compromís cultural de la Sala Rusiñol amb la ciutat, ha fet un elogi tan sentit de la Pilarín que ha acabat dient: «Voldria ser com tu».

 

 

Ni les dificultats més greus de tràfic han pogut impedir l’arribada del nostre crític d’art, en Josep Mª Cadena. Encara esbufegant per arribar a temps i per l’esforç en obrir-se pas a l’interior de la Sala Rusiñol, ens ha brindat una llum que fa pensar: «Podria pensar-se que l’estil de la Pilarín és “humorístic”, però en realitat jo el catalogaria com a “humanístic”».

 

 

 

«Tendrament irònica, seriosa i divertida, Pilarín Bayés conjumina una perfecta combinació de realisme descriptiu i alta creativitat artística. Tothom pot sentir-se identificat en els seus dibuixos, plens de vida en el traç i en els colors» (de la ressenya escrita d’en Josep Mª Cadena).

 

 

 

Abans dels sorteigs habituals de cada inauguració, la Pilarín Bayés ens ha adreçat unes paraules d’agraïment i ens ha confiat que el que més l’omple és haver pogut fer de mestra per altres. No hi ha hagut torn de preguntes, perquè tothom volia saludar-la, parlar-li i demanar-li un autògraf o fotografiar-se amb ella… La festa estava servida!

 

 

 

MÉS FOTOS DEL VERNISSATGE

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Did you like this? Share it!

0 comments on “Inauguració Pilarín Bayés (20 desembre 2018)

Leave Comment