Blog

Inauguració Katerina Alavedra-Duchoslav (3 octubre 2019)

Amb aquesta inauguració la Katerina Alavedra-Duchoslav —la nostra estimada Katia— complia 20 anys d’activitat artística a Sant Cugat del Vallès. Diversos convidats especials l’han acompanyada des de l’estrada: l’escriptora Monika Zgustová; l’Àngels Ponsa, abans Regidora de Cultura del nostre ajuntament i ara Directora General a la Generaliat; i el Sr. Jaime Martín Puchol, Cónsul Honorari de la República Txeca. Tots ells han tingut paraules d’elogi i d’estima envers la Katia.

 

 

 

Monika Zgustová —també txeca i veterana amiga de l’artista— ha fet la presentació més de caire personal. Esdevinguda catalana entre els catalans, la Katia ha conservat meravellosament les riques arrels de la seva procedència, tant txeca (des de la infantesa) com també suïssa (durant la jovenesa). La seva producció reflecteix tota aquesta riquesa humana. «Aquí veiem Praga, Barcelona… Katia és tot això: ella aprofita tot el que li ofereix cada lloc nou. Tots aquests llocs formen part d’ella… És una nostàlgica de la bellesa!». 

 

 

 

 

 

 

A l’estrada hi era, lògicament, en Josep Mª Cadena: «Dins de la pintura figurativa hi ha moltes accepcions. Katerina representa la figuració més descriptiva de les coses, perquè ella ho fa amb un sentiment i amb una presència que ens fa recordar —a través de les seves places, dels seus carrers, dels seus interiors…, que tots formem part d’una societat (…). La pintura de la Katerina és d’aquestes que t’hi pots aturar davant de cada quadre i sempre en surts satisfet».

 

 

 

«La pintura de Katerina Alavedra Duchoslav és tan sòlida, equilibrada i harmoniosa com les places, cases i espais íntims que representa. La nostra artista sap entrelligar paisatges txecs i catalans mitjançant l’element comú́ de la civilitat, a través de la reivindicació́ del carrer com a àgora publica on els ciutadans s’interrelacionen» (de la ressenya escrita d’en Josep Mª Cadena).

 

 

 

 

La Katerina, amb la seva afabilitat, ha agraït les mostres de recolzament dels qui l’han presentada, així com també la presència d’un bon grup d’amics, alumnes i familiars. «Fins arribar aquí han estat 5 anys de feina… Haig de dir que aquesta exposició a la Sala Rusiñol és totalment inèdita: els quadres són “nous de trinca”». Abans d’acabar, ha volgut mostrar de tot cor el seu agraïment especial a «en Manel, el meu marit, ja que sense ell no hagués estat possible fer aquesta exposició: t’estimo!». Aplaudiments de tots… Així és la Katia Alavedra Duchoslav!.

 

 

 

MÉS FOTOS DEL VERNISSATGE

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Did you like this? Share it!

0 comments on “Inauguració Katerina Alavedra-Duchoslav (3 octubre 2019)

Leave Comment