Blog

Vernissatge Eustaquio Segrelles (8 maig 2015)

Ignasi Cabanas: “Avui tenim la gran satisfacció de compartir amb tots vosaltres una diada molt significativa per la Sala Rusiñol. D’una banda, celebrem 29 anys de dedicació al món de l’art i, d’una altra, tenim la sort de presentar-vos l’obra d’un artista excepcional, l’Eustaquio Segrelles, que ens ha portat una extraordinària col·lecció.

També vull aprofitar per agrair-li que hagi considerat especial aquesta exposició   i clara mostra és que el visitant pot gaudir d’obres de la seva col·lecció particular”.


Josep M. Cadena inicia el seu discurs tot felicitant la Sala Rusiñol per aquest 29 aniversari: “La Sala Rusiñol fa la feina ben feta i clara mostra són aquests 29 anys de treball seriós, de servei a la societat des del començament.; trajectòria que ha permès a la ciutat de Sant Cugat poder gaudir d’exposicions d’altíssim nivell i d’artistes de primera línia dins el panorama actual”.

Continua Cadena: “En aquesta ocasió tinc la sort de presentar l’obra d’un artista de reconeixement internacional, provinent d’una nissaga de creadors, que ens mostra unes obres que reflecteixen realitats humanes i, concretament, els sentiments d’aquesta realitat . Pels seus temes, hom diria que la pintura de Segrelles és una pintura històrica, però no és així. A les seves obres es plasmen actituds determinades, actituds que són iguals abans i ara (la força de l’home i la natura….).

Finalment,  Josep M. Cadena presenta el llibre “Luz y Fuerza” de Segrelles. Destaca ambdues característiques, la llum i la força, com a eixos vertebradors d’aquesta pintura i, alhora, fa un repàs pels textos i poemes que acompanyen aquesta selecció pictòrica.

Arriba el torn de les preguntes. Nombrosos són els assistents que mostraren curiositat per certs aspectes de l’obra, com ara la temàtica, els inicis pictòrics o les influències. Segrelles respongué extensament a totes aquestes qüestions i ens va fer partíceps de diverses anècdotes entre les quals podem destacar que es va iniciar professionalment dins el món del TBO però que aviat l’abandonà per dedicar-se exclusivament a la pintura.

MÉS FOTOS DEL VERNISSATGE

Did you like this? Share it!

0 comments on “Vernissatge Eustaquio Segrelles (8 maig 2015)

Leave Comment