Blog

Inauguració Lorenzo González (7 febrer 2019)

No és freqüent —tot i que no seria la primera vegada— inaugurar a la Sala Rusiñol amb un acadèmic d’art. En aquest cas, es tracta de LORENZO GONZÁLEZ, catedràtic de dibuix i professor titular a la Facultad de Bellas Artes de la Universidad de Salamanca. L’exposició té per títol “Interiors” i és fruit de la col·laboració entre la Galeria Dalmau i la Sala Rusiñol.

 

 

 

Josep Mª Cadena ha palesat una alegria particular per haver pogut assistir a aquesta inauguració. La seva justificació: «El pintor ha assumit un “isme” com una manera de ser pictòrica. Normalment no es parla dels “ismes”, però del “cubisme”sí perquè penetrà perfectament en la societat…»..

 

 

 

De la ressenya d’en Josep Mª Cadena: «L’artista ha aconseguit convertir una manera de pintar que molts encara consideren revolucionària (…) en un fet que es manifesta i flueix amb tota naturalitat. Lorenzo González és cubista, les seves reeixides composicions desintegren geomètricament la realitat per a què, d’aquesta manera, ens arribi més directament l’essència de les coses».

 

 

Per extensió i per profunditat, la intervenció de Lorenzo González no ha desdit de la seva categoria acadèmica. Josep Mª Cadena ja ens havia avançat la idea de què «vivim dins de l’abstracció». El cubisme incideix en aquest aspecte i l’artista s’ha esplaiat en aquesta qüestió….

 

 

En Lorenzo ha traçat una bella imatge del treball de l’artista: l’aportació espiritual o mental de l’autor consisteix a què els objectes representats i les formes usades donin com a resultat un quadre ple de bellesa. Per a reeixir l’artista se serveix d’una sèrie de formes com ara les línies de força, la composició, l’equilibri, el color. Aquestes formes són invisibles en el quadre: és la part abstracta!  Aquesta part no es veu, però fa que l’objecte resulti formós en el quadre….

 

 

 

MÉS FOTOS DEL VERNISSATGE

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Did you like this? Share it!

0 comments on “Inauguració Lorenzo González (7 febrer 2019)

Leave Comment